2 Nisan 2011 Cumartesi

Dondurmalı Sundae tarifi

Google 3 nisan 2011 tarihinde doodle logosu olarak ye yer verdi. Gecenin bir vakti çoğu kullanıcı bu saatte ekranlara dondurma getirilip te insanın canının çekmesine sebebiyet veridği için google dan oldukça şikayetçi


Malzemeler

* 1 litre vanilyalı dondurma
* 3/4 su bardağı çikolata sosu
* 4 adet külah
* Süs için şekerden burun, çikolatadan göz ve ağızlar (tarifi altta)

Yapılışı

* Dondurma kuplarına çikolata sosu ve dondurma koyup bir kaşık yardımıyla karıştırın.
* Üzerlerine dondurma kaşığıyla şekil verdiğiniz birer top vanilyalı dondurma yerleştirin.
* Dondurma kabında erimiş olan dondurmaya külahların tersini hafifçe batırıp topların üstüne yerleştirin.
* Aynı şekilde erimiş dondurmayı yapıştırıcı gibi kullanarak burun, göz ve ağız kısımlarını da yapıştırın ve servis yapın.

Dondurmalı sundae Google Logosu

1 Nisan 2011 Cuma

Garnitürlü Kabak Yemeği

Malzemeler
1 su bardağı hazır garnitür(dondurulmuş ürün olarak satılır bezelye havuç ve mısırdan oluşan)
3-4 adet taze kabak
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası (benim tercihim)
2 adet patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su


Hazırlanışı
Soğanları sıvıyağ ile kavurun, pembeleşen soğanların üzerine salçanızı ilave edin biraz daha kavurun, üzerine yıkayıp dilimlediğiniz
kabaklarınızı da ekleyin. Ardından  üzerine küp küp doğranmış pateteslerinizi ve dondurulmuş ürün olan garnitürlerinizi de ilave edin
daha sonra suyunu ekleyip ve tuzunu da atıp dileyen düdüklü tencerede 15 dk kadar kısık ateşte dileyen tencerede yine kısık ateşte 25 dk kadar pişirebilir.
afiyet olsun …

Yeşil mercimekli Ispanak Kökü

Malzemeler


1 kg ıspanak
½ çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı sıvı yağ(mısırözü)
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
½ çay bardağı limon suyu
Tuz.


Hazırlanışı


Ispanaklarınızı ayıklayıp,kökleri(bıçakla artı işareti yapın,kolay pişer) 2-3 cm boyunda saplarla birlikte doğrayın(Kalan yaprakları kavurup börek içi olarak kullanabilirsiniz)Sebzenizi bolsuda yıkayın.(ilk yıkama suyuna sirke eklerseniz hem dezenfekte etmiş olursunuz hemde çamurundan kolay arınır)


Soğanı yemeklik ince doğrayın,sıvı yağda tencerenizde pembeleşinceye kadar kavurun.Önce ıspanaklarınızı ,ardından yıkanmış mercimekleri de üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklarınızın su salmasını bekleyin.


Yarım su bardağı sıcak suda erittiğiniz salçalarınızı ıspanaklarınıza ekleyin,yemeğinizin üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.Limon ve tuzunu ekleyip,20-25 dk kısık ateşte mercimekler tam pişinceye kadar pişirin.


Afiyet olsun


*Limon suyu ,ıspanağın otsu tadını yok eder.
*Yeşil mercimeği kara suyu çıkıncaya kadar ayrı haşlayıp yemeğinize pişmeye yakın ekleyebilirsiniz,ancak ben o suyu kullanmak ve mercimeğin tadının ıspanağa tam geçmesi adına haşlamadan ekliyorum.Tercih sizin…