2 Mayıs 2011 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Malzemeler


200 gr. tereyağı
200 gr. toz şeker
3 yumurta
200 gr. hindistan ceviz pudrası
2 çay kaşığı kabartma tozu
300-350 gr. un


Hazırlanışı


- Tereyağı ve şekeri mikserle iyice karıştırıp krema haline getirin,
- Yumurtaları ilave ederek  karıştırdıktan sonra hindistan cevizi pudrasını da  ekleyin.
- Son olarak kabartma tozu ve unu ilave edip elinizle yoğurun.
- Hamurdan küçük toplar koparıp yuvarlayarak yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- 180* derecede 15-20 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca soğumaya bırakın, isteğe göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder