31 Mart 2011 Perşembe

Ispanak Yemeği



Malzemeler

Büyük demet taze ıspanak, doğranmış
1/3 fincan çam fıstığı
1 soğan
1 diş sarımsak, ezilmiş
1/3 su bardağı mısır veya zeytin yağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 limon suyu veya isteğe göre daha az
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kase yağsız kıyma
1 buçuk su bardağı ılık su
tuz, karabiber


Hazırlanışı


- Soğanı yemeklik doğrayalım ve güzelce kıyılmış sarımsak, çam fıstığı ile tencerede sıvı yağla biraz kavuralım (dikkat edelim çam fıstığını yakmayalım!).
- Kıymayı ilave edelim, yeni bahar, tuz, karabiber ekleyelim.
- Kıyma piştikten sonra doğranmış ıspanak ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ocağı hafif ateşe alarak 5 dakika pişirelim.
- Sonra domates salçasını ve ılık suyu ekleyelim karıştıralım. 10-12 dak. daha pişirelim.
- Son olarak limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha pişirelim.


Tercihen  pilavla servis yapalım!


Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder